Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-10-2012
Szybka i prosta przekąska z ciasta francuskiego. Gratka dla fanów pomidorów suszonych i parmezanu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
Pomidory, salami i oliwki zmiksować blenderem na pastę. Jeśli będzie zbyt sucha, dodać oliwy z pomidorów i wymieszać.
Ciasto francuskie rozwinąć, wysmarować równo pastą pomidorową, posypać parmezanem. Zwinąć z obu stron ciasta wzdłuż dłuższego boku (dzięki temu palmiery będą niewielkie, co ułatwia ich jedzenie), pokroić na dwucentymetrowe kawałki.
Ułożyć w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec 12-15 minut w 200 stopniach.