Mięsny chlebek

Mięsny chlebek
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Przepis zaczerpnięty z kuchni kanadyjskiej

Składniki

  • Masa mięsna :700 g łopatki wołowej
  • 2/3 szklanki bułki tartej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki drobno pokrojonej cebuli
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki majeranku
  • Pasta: 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 1/4 szklanki ketchupu
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczki gorczycy

Przygotowanie

  1. Bułkę tartą zalałem mlekiem i odstawiłem na 20 minut. Dodałem pozostałe składniki masy i dokładnie wymieszałem. Przełożyłem do natłuszczonej foremki do zapiekania. Wymieszałem wszystkie składniki pasty, posmarowałem wierzch chlebka. Piekłem około 45 minut w temperaturze 175 stopni C.

Komentarze do przepisu (6)

ggosienka68 19 lutego 2015
Pyszne jedzonko :)
Futka 19 lutego 2015
świetny ten chlebek! :)
Konto usunięte 19 lutego 2015
Jak dla mnie to pyszna pieczeń mięsna a nie chlebek, tym za oceanem to już w głowach się przewraca, haha :):)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Masa mięsna :700 g łopatki wołowej
  • 2/3 szklanki bułki tartej
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki drobno pokrojonej cebuli
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki majeranku
  • Pasta: 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 1/4 szklanki ketchupu
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczki gorczycy
Składniki