Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska z filetów z kury w kształcie lizaków. Zachwyci nie tylko dzieci.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 187
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 66
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 187
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 517
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 66
Składniki
Filety z kury,pokroić w paski.Zwijać na desce po kilka pasków i nadziać na patyczek do szaszłyków.Posolić,popieprzyć.
Zanurzać w rozmąconym jajku z mąką.Obtaczać w bułce tartej z pokruszonymi płatkami.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z jednej strony, na złoto.
Odwrócić i usmażyć z drugiej strony.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i dopiec z 15 min. w 175*.Podawać do obiadu albo jako przekąska.
Można panierować w samym jajku i bułce tartej.