Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić tradycyjne danie w niebanalnej formie? Przykładem jest mięso mielone w cebuli, które przygotujesz w piekarniku!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1986
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 36
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1986
Składniki
Małą cebulę posiekaj drobno. Podsmaż na patelni z dodatkiem tłuszczu. Kiedy się zeszkli, odstaw z ognia.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, bułkę tartą i podsmażoną cebulę. Wyrób masę aż będzie miała kleistą, ale jednolitą konsystencję.
Cebule czerwone obierz. Przekrój poziomo w połowie.
Wyciągnij blachę do piekarnika. Wyłóż ją papierem do pieczenia. Z mięsa mielonego uformuj małe kule w dłoniach. Układaj jedna obok drugiej na blaszce. Teraz obtocz mięso cebulą, najlepiej największymi kawałkami i podwójnie. Podsyp serem tartym.
Włóż blachę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około 30-40 minut. Podawaj z ziemniakami albo sałatką.