Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przystawka. Prażony słonecznik podkręca smak kuleczek i przyjemnie chrupie.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Mięso drobno mielimy, cebulę i czosnek kroimy i podsmażamy na złoto. Wrzucamy do maszynki do mielenia i łączymy z mięsem. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią. Na suchej patelni prażymy słonecznik. Dorzucamy do mięsa i wyrabiamy.
Formujemy malutkie kuleczki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju. Podajemy w towarzystwie sera feta i zielonych sałat. Obficie posypujemy świeżo mielonym kolorowym pieprzem.