Mielone kotlety.

Mielone kotlety.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Kotlety mielone podane jako przekąska do chleba.

Składniki

  • wieprzowe mięso mielone 50-60 dag
  • cebula połowa
  • bułka tarta 2 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • majeranek
  • jajko kurze 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Mięso doprawiamy solą, pieprzami, czosnkiem i majerankiem, wbijamy jajka i wyrabiamy.

  2. Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy w gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor.

  3. Usmażone kotlety podajemy jako ciepłą przekąskę z pieczywem.

  4. Smacznego!!!

Składniki
  • wieprzowe mięso mielone 50-60 dag
  • cebula połowa
  • bułka tarta 2 łyżki
  • czosnek 3 ząbki
  • majeranek
  • jajko kurze 2 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • Pieprz czarny
Składniki