Meksykańskie śledzie

Meksykańskie śledzie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Tylko dwa składniki są potrzebne żeby powstała nam przekąska na różne imprezy.

Składniki

  • 1 kg płatów śledziowych solonych
  • 1 słoik sosu meksykańskiego

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe zalewamy wodą i moczymy około jednej godziny.

    2. Po tym czasie kroimy na mniejsze kawałki i łączy z sosem meksykańskim.

    3. Odstawiamy na jedną godzinę żeby smaki się połączyły.

    4. Gotowe.

    5. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 27 lipca
Biorę wszystko i idę na działkę ;p
Pychotka, mniami :))
KulinarnaChwila 28 lipca
Jak tyle zjesz to zabierz piwko też :))))
Nevermore 28 lipca
Teraz w lecie, to piwo zawsze jest w lodówce na działce. Jak zaczyna brakować, to sklep niedaleko i uzupełnia... Czytaj całość »
Teraz w lecie, to piwo zawsze jest w lodówce na działce. Jak zaczyna brakować, to sklep niedaleko i uzupełnia się braki, by na drugi dzień było ;p
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg płatów śledziowych solonych
  • 1 słoik sosu meksykańskiego
Składniki