Matiasy na ryżu z cebulą, jajkiem i majonezem

Matiasy na ryżu z cebulą, jajkiem i majonezem
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Ania1408
Fajne połączenie smaków :)

Składniki

  • 400g śledzi (matiasy)
  • 2 woreczki ryżu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 małe cebule
  • majonez
  • olej

Przygotowanie

  1. Matiasy moczymy w wodzie przez ok 1/2godziny.
    Gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu.
    Ugotowane jajka kroimy w ósemki (lub szesnastki).
    Cebule kroimy w pióra. Następnie podsmażamy na oleju na złoty kolor.
    Matiasy kroimy w grubą kostkę (kawałki).

  2. Przygotowujemy naczynia.
    Układamy w następującej kolejności: ryż - cebula- pokrojone śledzie.
    Smarujemy majonezem według uznania.
    Następnie na wierzch układamy pokrojone jajka.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 22 marca 2018
Muszą być pyszne :)
Składniki
  • 400g śledzi (matiasy)
  • 2 woreczki ryżu
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 małe cebule
  • majonez
  • olej
Składniki