masło czosnkowe

masło czosnkowe
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: megii
Pyszne i zdrowe masełko czosnkowe. Bardzo dobre do kanepek z wędliną. A jeszcze lepiej smakuje jak posmarujemy nim wczorajszy chleb i upieczemy w tosterze lub w sezonie na grillu (pyszna zakąska do zimnego piwka;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Masło wyciągamy z lodówki żeby zrobiło się miękkie dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub bardzo drobno pokrojone. Dodajemy vegetę i majeranek i wszystko mieszamy. Gotowe

Komentarze do przepisu (1)

kaskasz83 09 stycznia 2012
uwielbiam masło czosnkowe z tym, że ja nie daję vegety (dla mnie to chemia i nie stosuję tego w kuchni) ani... Czytaj całość »
uwielbiam masło czosnkowe z tym, że ja nie daję vegety (dla mnie to chemia i nie stosuję tego w kuchni) ani majeranku, jakoś nawet nie pomyślałam żeby dodać do masła czosnkowego majeranek
Składniki
Składniki