Masło czosnkowe

Masło czosnkowe
> 5-6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Afra
Dla wszystkich którym znudziło się już zwykłe masło ;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Czosnek pokroić w drobne kawałki

  2. Dodać wszystkie składniki do masła i razem wygnieść

Komentarze do przepisu (5)

xadix 19 sierpnia 2009
ja jeszcze dodaje drobno posiekana cebulke i papryke oraz dosypuje odrobine papryki w proszku na slodko ....tez... Czytaj całość »
ja jeszcze dodaje drobno posiekana cebulke i papryke oraz dosypuje odrobine papryki w proszku na slodko ....tez dobrze smakuje
Afra 20 sierpnia 2009
Jak dla mnie inne dodatki psują smak, ale to kwestia gustu:)
Groszek 12 października 2009
ja daje masło, całą główkę czosnku przeciśniętom przez praskę, bazylie, oregano lub zioła prowansalskie,... Czytaj całość »
ja daje masło, całą główkę czosnku przeciśniętom przez praskę, bazylie, oregano lub zioła prowansalskie, pieprz i wegete. Tym smaruje kromeczki pieczywa lub porozcinana wekę posypuje żółtym serem. pycha pieczywko do grilla:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki