Marynowane płaty śledzia z suszonymi pomidorami i cebulą.

Marynowane płaty śledzia z suszonymi pomidorami i cebulą.
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Płaty śledzi z suszonymi pomidorami i cebulą w zalewie z octu i oleju.

Składniki

  • filety śledzia płaty 10 szt.
  • suszone pomidory w oleju
  • cebula 1 szt.
  • pieprz kolorowy młotkowany
  • Zalewa 1/5:
  • olej z suszonych pomidorów
  • ocet jabłkowy 6%
  • woda przegotowana (ostudzona)

Przygotowanie

  1. Płaty śledzia kroimy w 4-5 centymetrowe kawałki, posypujemy pieprzem. Pomidory kroimy w kawałki, cebulę kroimy w cienkie plasterki, podsmażamy. Układamy w półmisku warstwami, warstwa cebuli, warstwa śledzi, warstwa pokrojonych pomidorów. Układamy warstwy do wyczerpania składników. Całość zalewamy oliwą z suszonych pomidorów i octem jabłkowym. Tak ułożone w półmisku kawałki śledzi przykrywamy spożywczą folią i odstawiamy na minimum 24 godziny. Najsmaczniejsze są po 24
    godzinach.

    Smacznego!!!

Składniki
  • filety śledzia płaty 10 szt.
  • suszone pomidory w oleju
  • cebula 1 szt.
  • pieprz kolorowy młotkowany
  • Zalewa 1/5:
  • olej z suszonych pomidorów
  • ocet jabłkowy 6%
  • woda przegotowana (ostudzona)
Składniki