Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się Święta Wielkanocne na których nie może zabraknąć jajek. Oto jedna z moich propozycji:
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 25
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 599
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 25
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 137
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 599
Składniki
Jajka włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Doprowadzić do zagotowania. Zestawić z ognia i pozostawić w garnku z gorącą wodą 12 minut. Pilnować czasu- bo to bardzo ważne. Wyjąć jajka z wody ale nie zalewać zimną wodą tylko zostawić by ostygły. Obrane jajka włożyć do dużego słoja razem z przyprawami i pokrojoną cebulą oraz papryką. Zagotować wodę z octem i cukrem oraz solą. Odstawić do ostygnięcia. Zalać jajka. Zamknąć słój i wynieść w chłodne miejsce na tydzień przed podaniem. Po tym czasie, jajka nabiorą smaku marynaty. Można je jeść z majonezem, sosami lub pokroić w plastry i ułożyć na kanapkach. Wybornie smakują w sałatkach.