Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny sposób na zamarynowanie grzybów.
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 358
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3447
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 110
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 358
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 240
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3447
Składniki
Grzyby oczyścić. Jeżeli są duże to pociąć na mniejsze kawałki. Do dużego garnka nalać ok. połowy wysokości wody i zagotować ją. Do wrzącej wody wkładamy grzyby i gotujemy je ok. 15 min. Po tym czasie odcedzamy grzyby i przelewamy je zimną wodą. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Wszystkie składniki zalewy gotujemy ok. 5 min. Po zagotowaniu dodajemy ugotowane grzyby i pokrojoną cebulę. Gotujemy ok. 15 min. Grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików razem z zalewą, zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 8 - 10 min. Smacznego.