Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki marchewkowo - cukiniowe z dużą ilością koperku. Proste i szybkie w przygotowaniu bo tylko z kilku składników! Bardziej fit bo z dodatkiem mąki orkiszowej i smażone na niewielkiej ilości tłuszczu.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić, wymieszać i odstawić na ok 20 min, aby cukinia puściła sok. W międzyczasie na tarce zetrzeć marchewkę na mniejszych oczkach, przełożyć do drugiej miski. Dodać posiekany koperek, starty czosnek oraz sól i pieprz. Następnie dodać odciśniętą cukinię, jajko oraz mąkę i wymieszać. Placki smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Z przepisu wyszło mi ok 20 placków.