Marchewki w miodzie z kozim serem i granatem

Marchewki w miodzie z kozim serem i granatem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Maudie
Karmelizowane marchewki.Można zajadać solo lub jako dodatek do różnego rodzaju dań:)

Składniki

  • Marchewki małe sztuki u mnie 8
  • Kozi ser (mały kawałek)
  • Pestki z granatu
  • Olej rzepakowy ok 2 łyżki
  • Miód ok 2-3 łyżki
  • Listki mięty (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Marchewki oczyścić,umyć i przekroić wzdłuż na połowę.

    Na patelni rozgrzać olej,ułożyć marchewki i chwilkę podsmażać z każdej strony a następnie dodać kilka łyżek wody .
    Smażyć marchewki do czasu odparowania nadmiaru wody po czym polać miodem i mieszając delikatnie smażyć aż zaczną się lekko przyrumieniać.

    Marchewki wyłożyć na talerz,posypać pokruszonym serem i pestkami granatu oraz opcjonalnie paroma listkami świeżej mięty.
    Smacznego:)

Komentarze do przepisu (20)

GREGORHSPEED 07 lutego
Przepyszne połączenie smaków <3
Docherro 07 lutego
Pyszności,słodka marchewka,chrupiące pestki ,ślinka leci:)
babcitereskiciasta 07 lutego
Pyszne marchewki.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Marchewki małe sztuki u mnie 8
  • Kozi ser (mały kawałek)
  • Pestki z granatu
  • Olej rzepakowy ok 2 łyżki
  • Miód ok 2-3 łyżki
  • Listki mięty (opcjonalnie)
Składniki