Marchew w miodzie

Przepis dnia 2008-02-26
Marchew w miodzie
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sikorka21
Świetny pomysł na apetyczną przystawkę, nadaje się również jako dodatek do dań głównych.

Składniki

  • marchew, pół kg
  • Miód, dwie łyżki
  • masło, dwie łyżki

Przygotowanie

  1. ½ kg marchewki pokroić na cienkie paseczki. Zagotować w rondelku wodę na dużym ogniu, dodać do wody marchew, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować do stanu lekko miękkiego.

  2. Odcedzić wodę, do rondla dodać dwie łyżki miodu, dwie łyżki masła, dwie łyżki posiekanej naci pietruszki lub dwie łyżeczki suszonej naci.

  3. Gotować na słabym ogniu aż marchew się zaszkli się.

Komentarze do przepisu (1)

glodo_morki 18 lutego 2008
Bardzo apetyczne! Chętnie wypróbuję przepis:)
Składniki
  • marchew, pół kg
  • Miód, dwie łyżki
  • masło, dwie łyżki
Składniki