Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Wyczyścić i wypłukać małże. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na odrobinie oleju. Wlać pół szklanki wody, dodać pokrojoną papryczkę Chili. Następnie dodać małże i przykryć. Gotować pod przykryciem aż małże zaczną się otwierać. Dodać krewetki i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzucić ok 2 łyżki masła i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem do momentu aż muszle się całkiem otworzą a krewetki zarumienia.
Kiedy już wszystko będzie gotowe wyjąc krewetki i małże na talerz a do sosu pozostałego na patelni dodać jogurt naturalny (jeżeli sos będzie za rzadki można dodać mąki) Gotowym sosem polać naszą potrawę i posypać do dekoracji rzeżuchą. W moim przypadku całość wyłożona została na wcześniej przygotowaną sałatkę z papryki, ogórków i sałaty. Smacznego