Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe pączki z serkiem mascarpone aromatyzowane skórką z pomarańczy.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Pomarańczce sparzyć, a następnie ściągamy skórkę, którą aromatyzujemy cukier. Serek mascarpone rozgniatamy widelcem i dodajemy kwaśnej śmietany, żółtka , cukier oraz sodę z dodatkiem octu. Na koniec dodajemy mąkę. Wszystko mieszamy widelcem a na koniec rękami. Z podanego ciasta wyjdzie ok 30 małych pączków. Formujemy rękami, aby się nie kleiło podczas kulania można ręce zwilżyć olejem ( w rękawiczkach ) Smażyć na rozgrzanym oleju, obracając (ok 5 minut) wykładać na papierowy ręcznik. Na koniec posypać cukrem pudrem.