Makaron z patelni

Makaron z patelni
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Sendione
Makaron ze smażonymi pieczarkami oraz kiszonym ogórkiem.

Składniki

  • Pieczarki, 4 duże sztuki
  • Cebula, 1 średnia
  • Ogórki małosolne/kiszone, 2 średnie
  • Przyprawy: vegeta, pieprz, szczypta ziół prowansalskich
  • Margaryna, 1/5 kostki
  • Makaron wstążki lub świderki ok. 4 garście

Przygotowanie

  1. Na margarynie podsmażamy cebulę, gdy będzie w połowie miękka dodajemy pokrojone w dużą kostkę pieczarki, smażymy. Następnie kroimy ogórki w pół talarki i dodajemy do pół twardych smażonych pieczarek.

  2. Na samym końcu na patelnię dodajemy ugotowany wcześniej makaron, przyprawiamy do smaku, oraz posypujemy koperkiem. Aby zaostrzyć smak potrawy można przed podaniem polać ją sosem meksykańskim lub ketchupem.

Składniki
  • Pieczarki, 4 duże sztuki
  • Cebula, 1 średnia
  • Ogórki małosolne/kiszone, 2 średnie
  • Przyprawy: vegeta, pieprz, szczypta ziół prowansalskich
  • Margaryna, 1/5 kostki
  • Makaron wstążki lub świderki ok. 4 garście
Składniki