Makaron ryżowy - sałatka

Makaron ryżowy - sałatka
> > 6 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Szybka w przygotowaniu.

Składniki

  • opakowanie makaronu ryżowego wstążki(200g)
  • 30 dag szynki
  • papryka surowa
  • puszka kukurydzy
  • puszka mieszanki indonezyjskiej
  • majonez
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron kruszymy, wkładamy do garnka zalewmy wrzątkiem na 5-10 minut, przykrywamy. Jak zmięknie przelewamy zimną wodą.

  2. Szynkę i paprykę kroimy w kosteczkę, zawartosc puszek odsączamy, wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy. Majonezu mozemy troszke zostawić, bo jak każdy makaron wciągnie trochę... więc można uzupełnić, aby sałatka nie była sucha.

Komentarze do przepisu (2)

Sugarspice 30 października 2009
co takiego jest w mieszance indonezyjskiej?
mamakacperka4 30 października 2009
No wlasnie, ze ostatnio w sklepie nie moge znalezc i zamiast indonezyjskiej( bonduelle) daje mexico i kiełki fasoli... Czytaj całość »
No wlasnie, ze ostatnio w sklepie nie moge znalezc i zamiast indonezyjskiej( bonduelle) daje mexico i kiełki fasoli mung, podobne, ale co dokladnie wchodzi w skład indonezyjskiej?:.... chyba grzybki mung tam były...moze znajdziecie w sklepie... chyba ze juz nie produkują.
Składniki
  • opakowanie makaronu ryżowego wstążki(200g)
  • 30 dag szynki
  • papryka surowa
  • puszka kukurydzy
  • puszka mieszanki indonezyjskiej
  • majonez
  • sól, pieprz
Składniki