łososiowe babeczki

łososiowe babeczki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
z podanej porcji wyszło mi 5 babeczek

Składniki

  • 300 g wędzonego łososia
  • 2 serki almette ze szczypiorkiem i cebulką
  • pieczarki marynowane (tyle ile będzie babeczek)
  • plastry cytryny (tyle ile będzie babeczek)
  • posiekany koper

Przygotowanie

  1. Małe filiżanki wyłożyć w środku folią aluminiową (lub teflonowe foremki do muffinek). Każdą filiżankę wyłożyć łososiem (jak nam plastry łososia będą wystawać z filiżanki to ich nie odcinać bo nimi będziemy zamykać babeczki), na dno dać po trochu serka następnie pieczarki i znowu serek, wierzch przykryć łososiem i delikatnie podociskać. Babeczki delikatnie wyciągać z filiżanek, zdjąć folię aluminiową. Na talerzu położyć plastry cytryny obranej ze skóry, na cytrynę dać trochę kopru, a na koper babeczki z łososia. Smacznego

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 12 maja 2013
Ciekawie podane , przy okazji wykorzystam pomysł :))
anetaa26 12 maja 2013
bardzo dekoracyjne, super pomysl :)
Maudie 12 maja 2013
Super się prezentują i dlatego jedną capnę:D
Składniki
  • 300 g wędzonego łososia
  • 2 serki almette ze szczypiorkiem i cebulką
  • pieczarki marynowane (tyle ile będzie babeczek)
  • plastry cytryny (tyle ile będzie babeczek)
  • posiekany koper
Składniki