Łososiowa przekąska

Łososiowa przekąska
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: catha
Błyskawiczny przepis na pyszną łososiową przekąskę. Ciasto francuskie z serkiem, plasterkiem wędzonego łososia i kolorową papryką. Coś na szybko - ale zaręczam, że smaczne i efektowne

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • serek chrzanowy typu Almette
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • papryka żółta i czerwona
  • pieprz cytrynowy
  • koperek
  • jajko

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy małą szklaneczką parzystą liczbę kółek. Odkładamy połowę kółek a w drugiej połowie w środku każdego kółka mniejszą szklaneczką lub kieliszkiem wycinamy następne kółko.
    I teraz : pełne kółka smarujemy rozbełtanym jajkiem, nakładamy na nie obręcz z wyciętego kółka i tez smarujemy jajkiem. Pieczemy około 10 minut w 180 st. W ten sposób powstaną nasze małe koszyczki.

  2. Po wystudzeniu do każdego koszyczka wkładamy łyżeczkę serka chrzanowego, zrolowany plaster wędzonego łososia i paprykę pokrojoną w paseczki. Dekorujemy koperkiem i pieprzem cytrynowym. Proste, pyszne i błyskawiczne!

Komentarze do przepisu (3)

Jagodzianka17 28 lipca 2018
świetne
catha 28 lipca 2018
Dziękuję:)
konhambos 29 lipca 2018
uwielbiam i tez czesto robie :)
Składniki
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • serek chrzanowy typu Almette
  • kilka plastrów wędzonego łososia
  • papryka żółta i czerwona
  • pieprz cytrynowy
  • koperek
  • jajko
Składniki