Łosoś z mascarpone i szczypiorkiem

Łosoś z mascarpone i szczypiorkiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Bellapi
Uwielbiam ten słony smak łososia i do tego delikatny i kremowy mascarpone i ostrość szczypioru. Świetny dodatek na świątecznym Stole jak również Wspaniała Sylwestrowa przekąska:)

Składniki

  • 7-8 płatów łososia
  • 1 opakowanie sera mascarpone
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • ocen winny biały

Przygotowanie

  1. Łososia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Na każdy płat kładziemy łyżkę sera mascarpone i zwijamy w rulon.
    Wkładamy do naczynia. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    Skrapiamy niewielką ilością octu winnego.
    Wkładamy do lodówki do schłodzenia

Komentarze do przepisu (8)

Docherro 27 grudnia 2016
Świetna przekąska:)
GREGORHSPEED 27 grudnia 2016
Wbijam do Ciebie na kwadrat <3
bellamozzarella 28 grudnia 2016
Ooo...mniammm...poproszę porcyjkę ;-)))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 7-8 płatów łososia
  • 1 opakowanie sera mascarpone
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • ocen winny biały
Składniki