ŁOSOŚ W ZIOŁACH

Przepis dnia 2009-07-07
ŁOSOŚ W ZIOŁACH
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gvlba
Pachnie w wygląda wspaniale,a jego smak zachwyci każdego.

Składniki

  • płat łososia, 1,5 kg
  • limonka, sok
  • bazylia
  • tymianek
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Łososia myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym,skrapiamy sokiem z limonki,nacieramy solą,pieprzem i resztą przypraw.Dzielimy na 4 lub 6 części(zależy od wielkości).Układamy w żaroodpornym naczyniu,skórą do dołu.Pieczemy w piekarniku w 170stC przez ok 25min.

Komentarze do przepisu (5)

betski 28 czerwca 2009
Mam pytanie,niedawno robilam lososia i pieklam w piekarniku,tak jak w Twoim przepisie.Moja ryba byla bardzo... Czytaj całość »
Mam pytanie,niedawno robilam lososia i pieklam w piekarniku,tak jak w Twoim przepisie.Moja ryba byla bardzo sucha,choc skropilam ja sokiem z cytryny.Czy Tobie tez to sie zdarzylo?Pozdrawiam
madziak 28 czerwca 2009
Ja robie łososia tak jak w przepisie, tyle że pieke w folii aluminiowej. Robie takie kieszonki, wkładam rybe,... Czytaj całość »
Ja robie łososia tak jak w przepisie, tyle że pieke w folii aluminiowej. Robie takie kieszonki, wkładam rybe, każdy kawałek osobno, polewam odrobiną oliwy z oliwek, szczelnie zamykam folie i do piekarnika na 30 min 180 stopni. Zawsze wychodzi pyszna i delikatna(nigdy sucha).
gvlba 30 czerwca 2009
przyznam szczerze że mój też wyszedł odrobine suchy ale ostatnio dodałam na wierzch troszke masła i był świetny.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • płat łososia, 1,5 kg
  • limonka, sok
  • bazylia
  • tymianek
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
Składniki