Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja - 450 kcal
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 233
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35042
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 233
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35042
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 190
Składniki
Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny, polać dwiema łyżkami oliwy. Odstawić do lodówki na 30 minut. Szalotki obrać, pokroić. Fileciki z sardeli przetrzeć przez sito. Rozetrzeć na pastę z miękkim masłem. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić w plasterki. Filety z łososia ułożyć w natłuszczonej i posypanej tartą bułką formie do pieczenia. Posmarować masłem sardelowym, obłożyć szalotkami i pieczarkami. Piec około 30 minut w temp. 200oC, często polewając sosem.