Łosoś na mini sodziakach

Łosoś na mini sodziakach
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Szybka i smaczna przekąska do piwa.

Składniki

  • Mąka pszenna 20 dag
  • Maślanka ¾ szklanki
  • Jajko 2 szt.
  • Soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
  • sól
  • Olej do smażenia
  • Twarożek czosnkowy
  • łosoś wędzony
  • Posiekany koperek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę zmieszać z sodą, dodać jajka, wlać maślanki posolić do smaku. Wymieszać dokładnie ciasto i kłaść łyżką mini racuszki na rozgrzany olej. I smażyć z obu stron. Po usmażeniu ostudzić, posmarować twarożkiem, na górę położyć plasterki łososia, posypać koperkiem. Podawać jako przekąskę.

Komentarze do przepisu (1)

slodkisentyment 19 września 2019
Super :)
Składniki
  • Mąka pszenna 20 dag
  • Maślanka ¾ szklanki
  • Jajko 2 szt.
  • Soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
  • sól
  • Olej do smażenia
  • Twarożek czosnkowy
  • łosoś wędzony
  • Posiekany koperek
Składniki