Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczne ziemniaczki zapiekane w piekarniku w towarzystwie pysznej fasolki szparagowej oraz smacznego jajka podane na rukoli.
garnek, łyżka, żaroodporne naczynie,
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Duże ziemniaki dokładnie wyszorować a następnie gotować w osolonym wrzątku około 20 minut. Odcedzić i wystudzić. Każdy ziemniak przekroić wzdłuż na dwie połówki, po czym wydrążyć łyżką miąższ ( środek ziemniaka). Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i włożyć do naczynia połówki ziemniaków. Fasolkę szparagową opłukać odciąć końcówki, następnie pociąć na 2 - 3 części, włożyć do garnka z wodą lekko osoloną i gotować około 8 - 10 minut. Następnie podsmażyć na maśle klarownym. Podsmażoną fasolkę włożyć w wydrążone połówki ziemniaczków. Jajka wbić do miseczki, tak aby żółtka były w całości. Dużą łyżką wyjmować po jednym żółtku i nakładać na fasolkę w ziemniaczkach, dodać białka, posypać posiekaną pietruszką zieloną oraz oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 15 minut, do ścięcia się jajek i zapieczenia ziemniaków. Pod koniec pieczenia włączyć termo obieg.