Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka, która może mieć bardzo różne nadzienie. Może takie jak zaproponowałem, ale można tez z twarożkiem i orzeszkami piniowymi, albo kozi serem i jabłkami, a można też z ratatouille.
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 29
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 23
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 44
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 104
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 29
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 23
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 44
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 104
Składniki
Rodzynki namoczyłem w letniej wodzie przez 30 minut. Piętki cykorii odkroiłem, rozdzieliłem liście. Wybrałem 24 największe, dokładnie umyłem. Mięso usmażyłem na patelni ( ok. 15 minut ). Pokroiłem w 1-centymetrową kostkę. Wymieszałem z rodzynkami i serkiem. Umyłem szczypiorek, drobno pokroiłem. Przygotowałem sos. Wymieszałem ocet winny, olej, szczypiorek i paprykę w proszku. Doprawiłem lekko solą i pieprzem. Na półmisku rozłożyłem liście cykorii wypełnione nadzieniem, polałem sosem.