Letnie roladki "Summer rolls"

Letnie roladki Summer rolls
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: granita
Bardzo lekka przekaska

Składniki

  • papier ryzowy, 6 krazkow
  • paluszki krabowe, okolo 9
  • marchew, okolo2-3
  • ogorek zielony, 1/2
  • salata zielona, 6 duzych lisci
  • awokado, sztuka
  • krewetki, 12
  • slodki sos chili

Przygotowanie

  1. Marchew obrac i utrzec na drobnej tarce na wiorki. Ogorka obrac, usunac pestki i pokroic na zapalki.Awokado obrac i rowniez pokroic.Krewetki wrzucic do gotujacej sie wody gotowac ok 1 1/2 min. Nastepnie odcedzic, obrac i przekroic wzdluz. Papier ryzowy zanurzyc na 30 sekund w naczyniu z woda.(kazdy krazek z osobna)

  2. Namoczony papier ryzowy rozlozyc na desce do krojenia Wzdloz krazka papieru ulozyc dwie krewetki (biala strona do gory) nastepnie polozyc salate.Na salacie ulozyc marchew, awokado, paluszki krabowe i ogorka.Nalezy pamietac o pozostawieniu z kazdej strony po 2 cm marginesu

  3. Po nalozeniu wszystkich skladnikuw nalezy papier zrolowac tak samo jak golabki. Podawac ze slodkim sosem chili. Jesli ktos nie lubi krewetek moze je pominac

Komentarze do przepisu (4)

landryna8215 29 stycznia 2010
Fajny przepis,napewno zrobię i napiszę.Pozdrawiam
gvlba 29 stycznia 2010
Świetny przepis.Uwielbiam avokado i paluszki krabowe.Dodaje do ulubionych i napewno zrobie.
wojtek1 29 stycznia 2010
Obejdzie się, blee.... Pozdrawiam!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • papier ryzowy, 6 krazkow
  • paluszki krabowe, okolo 9
  • marchew, okolo2-3
  • ogorek zielony, 1/2
  • salata zielona, 6 duzych lisci
  • awokado, sztuka
  • krewetki, 12
  • slodki sos chili
Składniki