Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekka przekaska
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Marchew obrac i utrzec na drobnej tarce na wiorki. Ogorka obrac, usunac pestki i pokroic na zapalki.Awokado obrac i rowniez pokroic.Krewetki wrzucic do gotujacej sie wody gotowac ok 1 1/2 min. Nastepnie odcedzic, obrac i przekroic wzdluz. Papier ryzowy zanurzyc na 30 sekund w naczyniu z woda.(kazdy krazek z osobna)
Namoczony papier ryzowy rozlozyc na desce do krojenia Wzdloz krazka papieru ulozyc dwie krewetki (biala strona do gory) nastepnie polozyc salate.Na salacie ulozyc marchew, awokado, paluszki krabowe i ogorka.Nalezy pamietac o pozostawieniu z kazdej strony po 2 cm marginesu
Po nalozeniu wszystkich skladnikuw nalezy papier zrolowac tak samo jak golabki. Podawac ze slodkim sosem chili. Jesli ktos nie lubi krewetek moze je pominac