Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszota w prostocie. Sałatkę możemy mieszać przed podaniem lub jeśli robimy ją w szklanej salaterce to możemy serwować jako warstwową. Idealnie pasuje do wszelkich mięs z grilla:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Pomidory i ogórki kroimy w plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę i mieszamy z solą.
Układamy warstwy: ogórki, pomidory, czosnek z solą i trochę pieprzu, ogórki, pomidory, szczypta soli i pieprzu, śmietana a na koniec gruba warstwa szczypiorku. Odstawić do lodówki na jakiś czas,żeby się "przegryzło". Przed podaniem można wymieszać.
Sałatka jest doskonała na letnie grillowanie, jak również na domowe okazje.