leszcze w zalewie octowej

leszcze w zalewie octowej
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
PYSZNY DODATEK DO WÓDECZKI ALE NIE TYLKO....:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Rybę obrać i wypatroszyć, dobrze wypłukać i pokroić w dzwonka. Oprószyć solą i pieprzem i odstawić na 2 godzinki w chłodne miejsce.

  2. Przygotowaną rybkę oprószyć w mące i smazyć na oleju (uwaga aby nie przypalić mąki gdyż rybka potem bedzie gorzka)

  3. wodę z octem, pokrojoną w piórka cebulką i przyprawami zagotować przez około 10 minut.

  4. Gorącą usmażoną rybkę włożyć do słoików i zalać gorącą zalewą.

  5. po kilka dniach rybka jest gotowa do jedzenia.

  6. SMACZNEGO:)

Komentarze do przepisu (2)

maxymil 08 sierpnia 2013
dwa tygodnie temu zrobiłem płotki właśnie z twego przepisu,rewelacja ,smak ta przepyszny że nic dodać ,nic... Czytaj całość »
dwa tygodnie temu zrobiłem płotki właśnie z twego przepisu,rewelacja ,smak ta przepyszny że nic dodać ,nic ująć ,wielkie dzięki a przepis na zawsze do ulubionych ,pozdrawiam .
POMPOLINA 09 sierpnia 2013
bardzo się cieszę, że przepis się sprawdził i rybki smakowały:) Pozdrawiam:)
Składniki
Składniki