LENIWE GOŁĄBKI

LENIWE GOŁĄBKI
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiemagda
COŚ INNEGO NIŻ TRADYCYJNE GOŁĄBKI I MIELONE

Składniki

  • biała kapusta, OK. 1 KG
  • mięso mielone, 1,2 KG
  • Jaja, 2 SZTUKI
  • kasza manna, 1 SZKL.
  • pieprz, sól

Przygotowanie

  1. KAPUSTĘ DROBNO POSIEKAĆ I POSOLIĆ ŻEBY SKRUSZAŁA. LEKKO ODCISNĄĆ. DODAĆ MIĘSO, JAJA I KASZĘ MANNĄ. DOPRAWIĆ DO SMAKU SOLĄ I PIEPRZEM.

  2. ROBIĆ KOTLETY (JAK MIELONE) I OBKULGIWAĆ W MĄCE - LEKKO SPŁASZCZYĆ I OBSMAŻYĆ NA OLEJU.

  3. USMAŻONE KOTLETY UŁOŻYĆ W BRYTFANCE I DUSIĆ OK. 20 MINUT. POLAĆ SOSEM POMIDOROWYM Z PRZECIERU I PODDUSIĆ 15 MINUT.

Komentarze do przepisu (9)

Gutka 11 grudnia 2009
ten przepis jest już dodany 100-ny raz
wiemagda 11 grudnia 2009
TRUDNO. JAK JEST COŚ DOBREGO TO MOŻNA DODAĆ I 1000 RAZY
Konto usunięte 14 grudnia 2009
Ja robię takie same ale z 1,5szkl.surowego ryżu.Polecam sa pyszne!!!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • biała kapusta, OK. 1 KG
  • mięso mielone, 1,2 KG
  • Jaja, 2 SZTUKI
  • kasza manna, 1 SZKL.
  • pieprz, sól
Składniki