Leczo dyniowe z ziemniakami

Przepis dnia 2010-11-17
Leczo dyniowe z ziemniakami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kokalala
pyszne danie dla miłośników dyniowatych...

Składniki

Przygotowanie

  1. na głębokiej patelni podsmażyć pokrojoną ceulę, dodać surowe ziemniaki pokrojone w kosteczkę, zalać i 1 szkl. wody. Poddusić do uzyskania ziemniaków półtwardych. Przełożyć do większego garnka, wrzucić do tego pokrojoną w kosteczkę dynię, przyprawy i zalać wodą. Wszystko dusić do miękkości i dodawać w miarę potrzeby wodę i przyprawy. smacznego !

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 17 listopada 2010
ale bebły ,feeeeeee !
carnival 17 listopada 2010
To prawda, nie wygląda apetycznie. Poza tym... wydaje mi się, że to musi być strasznie mdłe. Nie ukrywajmy, że... Czytaj całość »
To prawda, nie wygląda apetycznie. Poza tym... wydaje mi się, że to musi być strasznie mdłe. Nie ukrywajmy, że dynia sama w sobie jest mdła i żeby była pyszna wymaga intensywnie smakujących dodatków, a nie ziemniaków. Może jakby dodać do tego dania sera pleśniowego to smakowałoby lepiej?
kokalala 17 listopada 2010
Na przyprawach do leczo nie oszczędzam. Poza tym nie liczy się wygląd tylko smak :-)))). Nikogo zresztą do... Czytaj całość »
Na przyprawach do leczo nie oszczędzam. Poza tym nie liczy się wygląd tylko smak :-)))). Nikogo zresztą do jedzenia sie nie przymusza...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki