Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie danie, można wykorzystać to co ma się w lodówce.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 250
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 76
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 250
Składniki
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Żeby szybciej się ugotowała, wycinamy twardy środek. Makaron gotujemy al dente. Mięso plus ewentualnie kiełbasę kroimy na małe kawałki.
W garnku roztapiamy łyżkę smalcu. Wrzucamy pokrojone mięso, podsmażamy na małym ogniu. Dodajemy ugotowaną kapustę, pokrojoną na małe kawałki. Dodajemy makaron. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Grzejemy na małym ogniu ok. 20 minut.