Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 247
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 29
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 215
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 247
Składniki
Oczyszczony, umyty filet ugotować z marchewkami, pietruszką, zielem angielskim, pieprzem ziarnistym czarnym i listkiem laurowym. Gotować ok. 20 min w 1,3 l wody. Wyjąć warzywa i mięso. Wywar przecedzić i dodać żelatynę. Mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Do chłodnego wywaru dodać jeszcze majonez i wymieszać. Zimny filet pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Czosnek pokroić drobniutko. Wymieszać razem kurczaka, ser i czosnek. Dodać szczyptę białego pieprzu i sól do smaku. Przełożyć do płaskiego naczynia. Zalać białym wywarem tak , żeby przykryć mięso. Wstawić do lodówki. Jak już stężeje, to dopiero wlać pozostały wywar i ponownie wstawić do lodówki. Gotowe danie udekorować wg uznania np. kwiatkami z marchewki i kawałkami koperku. Smacznego Ugotowane warzywa można wykorzystać do sałatki jarzynowej.