Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 419
Szybka i smaczna
Odsłon: 14848
Polecam.
Odsłon: 419
Szybka i smaczna
Odsłon: 14848
Składniki
Kurczaka umyć, wysuszyć ręcznikiem papierowym, nasmarować olejem. Odstawić na 30 min.
Następnie natrzeć częścią ziół, pieprzem, papryką i solą. Przygotować litrową butelkę, wlać do niej wodę z oliwą oraz wsypać resztę ziół.
Następnie nałożyć kurczaka na butelkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180''C.
Butelkę z kurczakiem postawić w naczyniu żaroodpornym, gdyż będzie ściekał do niego tłuszcz z kurczaka. Co jakiś czas skraplać mięso wytworzonym z pieczenia tłuszczem. Po upieczeniu kurczaka zdjąć z butelki.
Podawać z frytkami lub zapiekanymi ziemniakami oraz z gotowanymi brokułami