Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne udka z kurczaka w sosie pomidorowym
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 52
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w płatki (można tez go rozdusić). W głebokiej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy udka z kurczaka,chwilę obsmażamy z kazdej strony a następnie polewamy białym winem i dodajemy wszystkie przyprawy, orzeszki i pomidory. Dusimy ok 40 minut. 5 minut przed końcem dodajemy oliwki. Udka w takiej postaci mozna podawac z ziemniakami opiekanymi i surówką.