Kurczak pieczony

Przepis dnia 2009-03-06
Kurczak pieczony
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: aleksandra
Na obiad lub podwieczorek. Pyszny, soczysty kurczak.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umyć kurczaka i wysuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć kurczaka pieprzem. Do pojemnika wlać sok z limonki i sos rybny, następnie włożyć do marynaty kurczaka i pozostawić na 2 godziny. W tym czasie obracać kurczaka. Pokroić kurczaka na mniejsze części. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażać kawałki kurczaka aż sie zarumienią. Pamiętajmy żeby od czasu do czasu go obracać. Podawać z keczupem lub dowolnym sosem do mięs.

Komentarze do przepisu (7)

annawk 06 marca 2009
wygląda smacznie i ciekawa jestem jak smakuje z tym sosem rybnym, na to jeszcze nie wpadłam
xadix 12 marca 2009
zanim nie przetestuje przepisuje nie skomentuje ale przeraza mnie ta banda nazwe debili ktorzy jako goscie na tym... Czytaj całość »
zanim nie przetestuje przepisuje nie skomentuje ale przeraza mnie ta banda nazwe debili ktorzy jako goscie na tym portalu sie madrza ....taki jestes cwaniak zamiesc przepis zaloz konto komentuj a nie anonimowo pisz!!!!
pafel75 15 czerwca 2009
Bardzo smaczne! Sos rybny daje wspaniały smak i aromat mięska a smalczyk - bez niego obejść się nie da :)... Czytaj całość »
Bardzo smaczne! Sos rybny daje wspaniały smak i aromat mięska a smalczyk - bez niego obejść się nie da :) Pozdrawiam :) Mnie smakowało!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki