Kulki ryzowe

Kulki ryzowe
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: FuFi
Cos innego

Składniki

  • ryz, 300g
  • mozzarella, 1-2 szt
  • jajko, 1-2 szt
  • rozrobiony koncentrat pomidorowy, do smaku
  • parmezan, do smaku
  • maka
  • bulka tarta

Przygotowanie

  1. Ugotowac ryz. Wymieszac go z koncentratem pomidorowym i parmezanem, przyprawic do smaku. Mozzarelle pokroic w kosteczki.

  2. Brac lyzka po troche ryzu w srodek wlozyc kosteczke mozzarelli i zagniesc w kulke. Po czym obtoczyc w mace, pozniej w jajku i na koniec w bulce tartej. Smazyc w glebokim oleju do zlocistego koloru.

Składniki
  • ryz, 300g
  • mozzarella, 1-2 szt
  • jajko, 1-2 szt
  • rozrobiony koncentrat pomidorowy, do smaku
  • parmezan, do smaku
  • maka
  • bulka tarta
Składniki