Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników rybek polecam kulki rybne w zalewie octowo-pomidorowej, u mnie były z dorsza, ale równie dobrze mogą być z mintaja, miruny lub innej rybki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 120
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 585
Składniki
Rybę umyć, osuszyć i zmielić na maszynce na grubych oczkach razem z jedną cebulą. Dodać pozostałe składniki (jajka, 2-3 łyżki bułki tartej, sok z połowy cytryny, sól, pieprz i sos sojowy do smaku) i dokładnie wymieszać. Ręce delikatnie zmoczyć wodą i formować niewielkie kulki, które następnie panierujemy w bułce tartej. Gotowe kulki smażymy na oleju i przekładamy do naczynia, w którym będą się marynować.
Następnie zrobić zalewę. Zagotować wodę, dodać ocet, cukier, sól, ziele angielskie, liście laurowe i chwilę gotować. Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać do niej przecier pomidorowy i chwilę smażyć. Na koniec wlać na patelnię zalewę octową, wymieszać i odłożyć do wystudzenia. Letnią zalewą zalać kulki rybne i odłożyć na noc do lodówki. Smacznego!!!