Kuleczki Surmii

Kuleczki Surmii
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Kiedy znudziły Cię sałatki i szukasz czegoś innego, dobrze trafiłeś. Pyszne małe kuleczki z paluszków surmii, delikatne i smaczne. Idealna przekąska na różne uroczystości i święta. Spróbuj i przekonaj się sam.

Składniki

  • 1 opakowanie paluszków Surmii
  • 20 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • 1 serek śmietankowy
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Jajka gotujemy na twardo, ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach.
    2. Paluszki Surmii obieramy z czerwonej części, białą drobno kroimy.
    3. Wszystkie składniki przekładamy do miski, ser, jajka ugotowane, obrane i drobno pokrojone, białe części paluszków Surmii, serek śmietankowy, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy.

  2. 4. Z masy robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
    5. Czerwone części z paluszków surmii, najlepiej widelcem rozdrabniamy i nakładamy na kuleczki.
    6. Chłodzimy w lodówce jedną godzinę.

  3. 7. Gotowe.
    8. Smacznego.

Komentarze do przepisu (1)

fafiatko 22 września
Ciekawy pomysl!
Składniki
  • 1 opakowanie paluszków Surmii
  • 20 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • 1 serek śmietankowy
  • Sól
  • Pieprz
Składniki