❀Kuleczki rybne w occie ❀

❀Kuleczki rybne w occie ❀
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: gragabln
Czas na rybke :) im dluzej stoi tym smaczniejsza:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Bulke namoczyc w wodzie- odcisnac .
    Rybe zmielic razem z odcisnieta bulka, pokrojona w kostke cebula i czosnkiem. Do masy dodac jajko , kasze manne , doprawic sola, pieprzem, jezeli masa bedzie za luzna mozna dosypac tartej bulki. Wszystko razem dobrze wymieszac. Formowac kulki wielkości orzecha wloskiego i obtaczac w bulce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju do brazowego koloru. Na papierowym reczniku odsaczyc z nadmiaru tluszczu.

  2. Zrobic zalewe. Wode zagotowac, dodac cukier, ziele i lisc laurowy. Dodac cebule pokrojona w piorka oraz marchewke w cieniutkich plasterkach. Do wczesniej przygotowanych sloikow wrzucic kulki , zalac goraca zalewa , zakrecic, ( ja odwracam wieczkiem na dol ) Po wystudzeniu schowac w chlodne miejsce (np. lodowka ) :) Mozna rowniez kulki ulozyc w garnku , zalac i schlodzone schowac do lodowki . Ja robie z podwojnej porcji a czasem nawet z potrojnej dlatego wkladam w sloiczki:) Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (3)

Patra1 15 lipca 2015
pycha:)
Konto usunięte 15 lipca 2015
Wiem, że pyszne bo robię podobne :)
GREGORHSPEED 15 lipca 2015
Pyszne <3
Składniki
Składniki