Kukurydza z grilla

Kukurydza z grilla
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Wiech_K
Szybka i smaczna przekąska w oczekiwaniu na główne danie z grilla. Na pewno zdrowsza od chipsów.

Składniki

  • kolby kukurydzy - po jednej na osobę
  • masło, masło czosnkowe

Przygotowanie

  1. Kukurydzę obierz z liści i włókien, ugotuj (ok. 10 minut) w lekko osolonej i posłodzonej wodzie.
    Kolby wyłóż na folię aluminiową, połóż na każdej kawałek masła i/lub masła czosnkowego, zawiń dokładnie.
    Połóż pakieciki na rozgrzanym grillu na ok. 5 minut.
    Po tym czasie kukurydza jest gotowa.

Składniki
  • kolby kukurydzy - po jednej na osobę
  • masło, masło czosnkowe
Składniki