Krokiety z mięsem i pieczarkami

Krokiety z mięsem i pieczarkami
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
pyszniutkie i chrupiące krokieciki,ja robię z podwójnej porcji i połowę zamrażam

Składniki

Przygotowanie

  1. Mleko,wodę,mąkę i 2 surowe jajka połączyć mikserem i posolić.Przygotować farsz:mięso przepuścić przez maszynkę,pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć (nie rumienić).Mięso,pieczarki i pokrojone na drobno gotowane jajka wymieszać i doprawić do smaku solą pieprzem i papryką.Z ciasta usmażyć nalesniki(zostawić ok. 34 szklanki do moczenia krokietów).Na usmażone naleśnki nakładać farsz i zwijać krokiety następnie każdego krokieta zanurzyć w resztce ciasta naleśnikowego i obtoczyć w bułce tartej , usmażyć.Życzę smacznego

Komentarze do przepisu (9)

iwonasz 04 lutego 2010
uwielbiam krokiety na pewno spróbuje też tego przepisu bo wyglądają apetycznie
danuta8562 05 lutego 2010
Wyglądają apetycznie,pewno wypróbuję przepis.
Afrulu 06 lutego 2010
Są pyszne,robiłam takie,ale teraz dodaję uduszoną z mięsm i pieczarkami kaputę kiszoną,to wszystko razem... Czytaj całość »
Są pyszne,robiłam takie,ale teraz dodaję uduszoną z mięsm i pieczarkami kaputę kiszoną,to wszystko razem mielę.W jakiej ilości bym nie zrobiła zawsze jest za mało.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki