Krokiety z farszem

Krokiety z farszem
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: rodzinka500
pycha,,,,proszę zrób i oceń sam

Składniki

Przygotowanie

  1. Ciasto naleśnikowe ; wlewam mleko do głębokiej miski, dodaję 2 jajka, trochę soli , dodaję mąkę , roztrzepuję widelcem , i stopniowo dolewam też trochę wody , ciasto musi być lejące , na koniec do ciasta daję łyżeczkę oleju .Smażymy cienkie placki.

  2. Farsz mozna robić prsaktycznie ze wszystkiego , ja zrobiłam z żołądków. Żołądki gotujemy do miękości, mielimy maszynką do mięsa na tych większych oczkach.Na patelni rozgrzewam olej , podsmażam cebulę , dodaję trobno pokrojony czosnek i wrzucam mięso z żołądków.Doprawiam wegetą , pieprzem ,mozna przyprawą do gularzu , co kto lubi.Nakładam na nalesniki farsz i zawijam jak gołąbki.Przed podaniem na stół , obtaczam w jajku i bułce tartej , smażę króciutko. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 13 września 2012
Bardzo ciekawy farsz, a ponieważ lubię żołądki drobiowe na pewno wypróbuję Stawiam 5 za innowacyjny pomysł.
ewisienka22 30 października 2012
Żołądki? Łeeeeeeee
nats9511 27 listopada 2018
A to mi ciekawostka... Przyznam się, że jeszcze nigdy dotychczas nie spotkałem się z krokietami bez farszu...
Składniki
Składniki