Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha,,,,proszę zrób i oceń sam
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 19
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 19
Składniki
Ciasto naleśnikowe ; wlewam mleko do głębokiej miski, dodaję 2 jajka, trochę soli , dodaję mąkę , roztrzepuję widelcem , i stopniowo dolewam też trochę wody , ciasto musi być lejące , na koniec do ciasta daję łyżeczkę oleju .Smażymy cienkie placki.
Farsz mozna robić prsaktycznie ze wszystkiego , ja zrobiłam z żołądków. Żołądki gotujemy do miękości, mielimy maszynką do mięsa na tych większych oczkach.Na patelni rozgrzewam olej , podsmażam cebulę , dodaję trobno pokrojony czosnek i wrzucam mięso z żołądków.Doprawiam wegetą , pieprzem ,mozna przyprawą do gularzu , co kto lubi.Nakładam na nalesniki farsz i zawijam jak gołąbki.Przed podaniem na stół , obtaczam w jajku i bułce tartej , smażę króciutko. Smacznego.