Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z parówkami i pieczarkami
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Składniki ciasta połączyć i zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gdyby było zbyt gęste dodać wody. Usmażyć naleśniki.
Przygotować farsz: na rozgrzany tłuszcz zarumienić drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w drobną kostkę pieczarki i razem dusić jeszcze przez kilka minut dodać przecier i sól i pieprz. Parówki ugotować obrać z plastikowej osłonki. Na naleśniku rozsmarować farsz pieczarkowy, ułożyć kawałki parówki, zwijać w krokieciki. Przed podaniem obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć rumieniąc z obu stron. Podawać z czerwonym barszczykiem.