Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 521
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1405
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 388
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 521
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1405
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 110
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 388
Składniki
Krewetki rozmrażamy, przepłukujemy ciepłą wodą. Na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek. Wlewamy szklankę buliony do podsmażonej cebuli i dodajemy krewetki. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem 12-15 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy serki i mieszamy aż do uzyskania gładkiego sosu. Pieprzymy i solimy do smaku. Możemy oczywiście użyć innych przypraw w zależności od naszego smaku i upodobań:)
Z ciasta wycinamy kółka. Potrzebne nam na spód i wierzch koszyczków.
Z reszty ciasta wycinamy grubsze paski ciasta i obklejamy spód ciasta dookoła. Spód ciasta przekłuwamy widelcem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto na papierze do pieczenia wstawiamy do piekarnika. I pieczemy przez ok 10 minut.
Kiedy je wyjmiemy i trochę przestygnie, możemy do niego włożyć nasz farsz z krewetek. Posypujemy posiekanym koperkiem :) Gotowe! :)