Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nawet zatwardziali przeciwnicy krewetek polubią je w tym aromatycznym sosiku
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Wlewamy olej na patelnię,dodajemy szalotkę,czosnek wygnieciony,imbir utarty,przyprawy w proszku wszystkie i lekko podsmażamy,dodajemy krewetki i smażymy ok 3 min z każdej strony,wyciskamy sok z cytryny i podlewamy nim krewetki,dusimy jeszcze 3 min .solimy.
Robimy majonez z czosnkiem,ale nie jest to konieczne ponieważ sos spod krewetek jest pyszny wycierany z talerza bagietkę:)