Krewetki z czosnkiem i pietruszka

Krewetki z czosnkiem i pietruszka
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madziak
Świetne na przekąskę

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozmrożone krewetki, umyć osuszyć, obrać z pancerzyków. (jesli ktoś woli, nie musi obierac) Naciąć na grzbiecie i usunąć jelito (czarna żyłka).

  2. Posolić, popieprzyć.

  3. Oliwe z oliwek rozgrzać na patelni, wrzucić krewetki, piec minute z jednej strony, przewrócić, dodać posiekany czosnek i pieruszke, smażyć kolejną minutę.

  4. Gotowe krewetki, skropić sokiem z cytryny. Podawać z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 03 sierpnia 2009
Jadłam je kiedyś w prawie dokładnie tej samej postaci (były jeszcze pieczarki do tego) kiedy pracowałam w... Czytaj całość »
Jadłam je kiedyś w prawie dokładnie tej samej postaci (były jeszcze pieczarki do tego) kiedy pracowałam w chińskiej knajpie ;) były przepyszne! Szkoda, że nie mogę zrobić tego w domu, bo moja rodzina nie lubi krewetek :/
agniesia76 03 sierpnia 2009
muszę kiedyś zrobić chociaż krewetki są drogie ale myślę że warto, ciekawe co mój mąż powie na to danie ;0)
kasia90 19 lutego 2013
Mmm coś pysznego jadłam już krewetki z takiego przepisu i polecam w dni ciepłe usmażyć na grillu:)
Składniki
Składniki