Krewetki z awokado

Przepis dnia 2009-01-02
Krewetki z awokado
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: sikorka21
Wspaniale smakuje

Składniki

Przygotowanie

  1. Zmazdzony czosnek wymieszać z posiekaną papryką pepperoni,sokiem z cytryny i koperkiem - gotową mieszanką zalać krewetki i odstawić na 5 godzin. Jedno Awokado sparzyć, skórkę zetrzeć na długie paski reszte pokroić w większą koske, reszte awokado obrać ze skórki również pokroić, grapefruta obrać dokładnie ze skórki starająć się wykrajać plasterki miąższu z pomiędzy białej błony ,która ma gorzki posmak, pokrojony owoc ułożyć z avokado na półmisku na to wyłożyć krewetki wraz z marynatą.

Komentarze do przepisu (4)

Ivona 28 kwietnia 2009
Chyba widać,że nie są surowe ,bo są różowe.Surowe są szare! Przepis nie jest rewelacyjny,bo jak można użyć... Czytaj całość »
Chyba widać,że nie są surowe ,bo są różowe.Surowe są szare! Przepis nie jest rewelacyjny,bo jak można użyć 4 tłuste awokado do 40 dag krewetek ?....i te inne składniki...
izdebka 11 stycznia 2010
krewetki to najsmaczniejszy owoc morza,a awokado tez ma super smak.To danie bedzie wybornie smakowac,juz to czuje.
kuchcik2 25 maja 2010
Dodany do ulubionych.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki